joi, 28 mai 2015

„Atentat la Mareşal”. Ion Antonescu ţinta paraşutiştilor sovietici



Bookfest

Jurnalistul Florian Bichir lanseaza 2 carti care se citesc cu sufletul la gura

„Atentat la Mareşal”. Ion Antonescu ţinta paraşutiştilor sovietici şi „Război în eter, 23 august 1944 pe unde radio”

Aflandu-ma la Bucuresti, la data de 25 mai 2015 am avut placerea de a asista la Bookfest la lansarea a 2 carti de exceptie, care se citesc cu sufletul la gura. E foarte bine ca apar si astfel de carti, care, bazate pe documente de arhiva, “indreapta” parti necercetate suficient ale istoriei nostre recente, istorie “periata” decenii la rand de istoriografi “politically correct”, in gratiile comunistilor, si mai recent, ale guvernantilor. Florian Bichir este un non-conformist, care a reusit sa gaseasca chiar si ce au cautat si n-au mai gasit KGB-ul si Securitatea. In noaptea de 27 iulie 1944, sovieticii lanseaza 5 fosti prizonieri de razboi romani, “reconvertiti” in marionete sovietice (cel putin aparent, deoarece 3 dintre ei se predau autoritatilor romane la putin timp dupa parasutare) in apropiere de Olanesti, cu misiunea de a-l lichida pe Conducatorul Statului, Maresal Antonescu. Toata istoria, bazata pe declaratiile politistilor care s-au ocupat de caz, ale ofiterilor SSI si ale supravietuitorilor comandoului o cititi in “„Atentat la Mareşal”. Ion Antonescu ţinta paraşutiştilor sovietici”. Florian Bichir isi pune, pe drept cuvant, intrebarea: daca sovieticii tratau cu Maresalul Antonescu iesirea Romaniei din razboi, de ce trimit un comando sa-l asasineze? Este asta o cutuma sovietica in a duce tratative de pace!?

Ce-a de-a doua carte ne prezinta informatiile contradictorii lansate in eter de beligerantii din cel de-al Doilea Razboi Mondial (Radio Moscova, Radio Romania, BBC, Radio Donau, etc), dupa anuntarea unilaterala de catre Regele Mihai, in dupa-amiaza zilei de 23 august 1944, a “armistitiului” cu Aliatii. Cine a mintit, cine a dezinformat, cine a fost mai aproape de adevar, veti afla citind: „Război în eter, 23 august 1944 pe unde radio”


Multumim d-lui Florian Bichir pentru gasirea si publicarea acestor documente inedite, care nu vor mai putea fi ignorate de aici incolo nici macar de istoricii “politically correct”.